Magnífic programa el del diumenge 27 d'octubre.
Possiblement explica el caràcter de l'última reforma educativa, que va a propiciar (donat la importància de les noves "revàlides" i proves externes) una metodologia memorística i orientada exclussivament a la superació d'eixes proves; res de criticisme, res d'anàlisi, i el que és més greu: on queden les famoses "competències bàsiques"? I tots els esforços de molts docents per incorporar noves metodologies ? I els projectes d'innovació? Són molts els interrogants i el desconcert.
En el programa "Salvados" hem assistit a una valoració brillant per part d'Arturo Pérez Reverte de la situació espanyola, i ("¡bravo!") a assenyalar l'educació com la única via de solució: formar xiquets i xiquetes amb valors, criticisme, saber fer...
Per contra, la nova legislació (LOMQE) apunta a una altra direcció: un model educatiu basat en la repetició i la memòria. Ens dedicarem els centres educatius a ser una espècies d'acadèmies (amb tot el meu respete a elles) preparatòries de proves externes?Més o menys com passa ara a segon de batxillerat i la selectivitat. I el principi d'equitat? ... Se'ns presenta un panorama educatiu:
a) Desolador
b) Desmotivador
c) Anacrònic
d) Segregador
(val a triar una opció)
Nota: la nostra metròpoli, és a dir, Alemanya, va elabarar una llei educativa després de la segona guerra mundial i, des d'aleshores ha fet dos modificacions de la mateixa, i no hem d'oblidar que ha existit una reunificació (RDA i RFA). A Espanya portem 9 ó 10 (he perdut ja el compter) lleis educatives en els 30 i "pico" anys de democràcia.
No hay comentarios:
Publicar un comentario